Предузетник Јакуб Салкић покренуо је Обрт “Sherbetlook”, који је за мање од годину дана успјешно поставио темеље широке линије производа са посебним фокусом на сокове од нане, зове, лаванде, руже, дријена и малине.

Салкић каже како су од мале производње у којој су се ослањали на познате купце, проширили круг људи са којима сарађују, а с тим су порасле потребе за новим производима, проширењем посла и додатним активностима.

“Опремили смо производни простор у Вогошћи, набавили смо нове машине. Свој фокус смо нашли на биљним соковима, од нане, зове, лаванде и руже, али нисмо стали на томе. Кроз тестирање различитих производа од џемова, сосова, чајева, тражимо нове идеје, које ће купци препознати”, истакао је Салкић.

Додао је да су посадили плантажу руже у Високом, а у посљедње вријеме настоје искористити земљиште и природне услове братуначке регије.

“У Братунцу имамо лаванду и нешто воћа. То су тек неки почеци, гдје настојимо задржати аутохтоне сорте јабуке и шљиве”, рекао је Салкић.

“Sherbetlook” је путем промоције на друштвеним мрежама проширио свој посао, гдје је млади креативни тим привукао купце из цијеле земље. Сада постепено проналазе своје мјесто у продавницима и у угоститељским објектима. Такође, у сарадњи са “Sweden/USAID FARMA II” пројектом, своје производе су представили првих дана овогодишњег “Sarajevo Holiday Marketa”.