Предсједница Бошњачког националног вијећа (БНВ) др. Јасмина Цурић у писму члану Предсједништва Босне и Херцеговине Шефику Џаферовићу понудила је помоћ грађана Санџака здравственом систему БиХ .

“Поштовани господине Џаферовић, Бошњаци Санџака осјећају нарочиту захвалност према Босни и Херцеговини због великодушне помоћи упућене из Ваше државе током љета прошле године, за вријеме ударног таласа вируса у Санџаку. Дијелимо Вашу тугу због великог броја умрлих у БиХ током посљедњих мјесеци и овим путем изражавамо најдубље саосјећање са породицама преминулих”, стоји у писму.

Наводи се да су у Санџаку покренуте акције како би се пружила помоћ здравству БиХ.

“Појединци и хуманитарне организације из Санџака су већ покренули неколико хуманитарних акција путем којих се прикупља помоћ за здравство БиХ. Бошњаци и сви остали грађани Санџака покушавају да кроз своје скромне доприносе помогну својим сународницима и свим осталим грађанима Босне и Херцеговине. Санџак неће заборавити подршку и помоћ пружену из Босне и Херцеговине током најтежих тренутака за наш народ. Поштовани господине Џаферовић, Бошњачко национално вијеће у својству кровне институције Бошњака Вам стоји на располагању уколико сматрате да Вам можемо помоћи током ових изазовних тренутака за здравствени систем Ваше земље и за све грађане Босне и Херцеговине. Будите слободни да нас контактирате са приједлозима за организацију помоћи из Санџака”, закључује се у писму.