Богић Богићевић изразио је данас захвалност грађанима Сарајева за пажњу и подршку која му је указана те упутио поруку јавности.

– Драге суграђанке и суграђани, почашћен сам огромном подршком коју сте пружили мојој кандидатури за градоначелника Сарајева. Радује ме и чињеница да сте неке своје просвједне активности усмјерили, како сте сами казали, и против лоше, у много чему криминалне политике која се у нашем граду годинама води и којој су грађани на посљедњем мјесту – наводи Богићевић у поруци.

Истовремено, подсјећа како је прихватио кандидатуру за градоначелника у жељи да и сам допринесе мијењању таквог стања и макар малом помаку напријед у главном граду БиХ.

– Нажалост, већ на првом кораку суочен сам с политичким сплеткама, смицалицама и манипулацијама, чији циљ је био да ме се онемогући да будем изабран на споменуту дужност. Посебно боли чињеница да су у то били укључени и они који су ме предложили, а чија ми је гласачка подршка, нажалост, била ускраћена у тренуцима кад се одлучивало о новом градском руководству. И ја сам, као и ви, био згрожен спознајем како се у градској власти прљаво тргује, како се купују и продају људи и њихови гласови. Повлачење кандидатуре било је за мене једини частан одговор на те покушаје да ме се и људски и политички понизи – истиче Богићевић.

Мишљења је како је његов избор једногласно, уз пљесак, била само представа за јавност и својеврсно ликовање оних који су заправо онемогућили његов стварни и правовремени избор.

– Још једном су погазили моје достојанство, игнорирајући чињеницу да сам два дана раније јавно приопћио да повлачим кандидатуру. Тешко је рећи што је било прљавије: први дан засједања, кад је од мене одустала готово половица оних који су службено стали иза моје кандидатуре, или други дан, кад су сви присутни вијећници донијели једногласну одлуку. А донијели су је, одговорно тврдим, само зато што сам већ одустао од кандидатуре, како би се таквом одлуком ‘опрали’ пред разочараним и разљућеним грађанима, истовремено знајући да ја нећу прихватити такву њихову накнадну ‘памет’ – појашњава Богићевић.

Истиче и како је од кандидатуре одустао тешка срца, првенствено имајући у виду јавно изражену, масовну подршку.

– Али, вјерујте ми да се ништа добро не би могло очекивати ни у даљњој сурадњи с таквим Градским вијећем, у којем сједе и неки вијећници склони гласачкој трговини. Градоначелник је умногоме овисан и ограничен одлукама и политиком тог вијећа. Молим да разумијете моје разлоге и да наставите, и другим поводима, с достојанственим и демократским јавним изражавањем свог незадовољства политикама и одлукама које онемогућавају опоравак и напредак нашег ионако рањеног града и државе. И сам ћу, у складу са својим могућностима, наставити бранити своју и вашу људску част – наводи Богићевић у поруци упућеној јавности.