Иако се налазимо у тешким условима и неприликама пандемије ковида-19, те туге и жалости због свега што нас је снашло у 2020. години, по снази вјере и наде коју нам Бог даје изналазимо слободе и храбрости да Вас све охрабримо и позовемо да не клонемо духом. Жив је Бог наш, жива је душа наша! Не клонимо духом. Нека живот и радост живота побиједе све биједе и невоље, поручио је митрополит дабробосански Хризостом у божићној поруци свештенству и вјерницима.

Он је у име Синода СПЦ упутио божићну поруку.

Митрополит Хризостом у божићној поруци истакао је улогу Христа Спаситеља, те поручио вјерницима да га приме у своја срца, у своје животе. Јер рађа се Спаситељ свих, али не више у пећини и у Витлејему, већ у срцима. Нагласио је да нам је данас, више него икада, потребан избавитељ од свих зала, невоља и замки.

“Нашавши се у овим и оваквим невољама позивамо вас да управо осјетивши велику љубав божију према нама рођењем и унижењем Сина Божијег и Ми покажемо своју љубав према ближњима и даљњима, према свима и свакоме.Видимо свуда око нас људе којима је потребно помоћи. Помозимо колико можемо и не одбацимо никога”, ријечи су митрополита Хризостома.

Он је такођер апеловао на органе власти – локалне, кантоналне и ентитеске да се окрену ка својим грађанима, да их виде и системски их помогну како је то организовано и урађено у социјално уређеним друштвима.

“Не требамо ништа ново да измишљамо већ системски уредимо наше друштво и учинимо наше народе поносним и достојанственим, а грађене срећним и задовољним. Ово је наш апел и молба и да се помогне жртвама земљотреса, поплава и клизишта – људима и заједницима које пролазе кроз велика искушења и страдања. Нека нам буде срећан и благословен Божић, срећна и благословена Нова 2021. година”, поручио је митрополит дабробосански Хризостом уз божићни поздрав “Мир Божији – Христос се роди”.

ОВДЈЕ ПРОЧИТАЈТЕ ЦИЈЕЛУ ПОСЛАНИЦУ