Капацитети вараждинске болнице су попуњени и почело је смјештање пацијената који имају вирус корона у шаторе постављене испред ове здравствене установе.

Ријеч је о два пацијента и једној пацијенткињи, преноси портал “Индекс”.

Шеф вараждинског Завода за јавно здравство Марин Босиљ каже да се број заражених вирусом корона посљедњих дана не смањује.

“Дубоко вјерујемо да ће у наредном периоду доћи до пада бројки, али болнички систем ће, упркос томе, још неко вријеме бити под огромним притиском”, рекао је Босиљ.

Он је додао да се не може говорити о паду броја инфицираних за викенд, те да су то жеље за које се тек треба видјети да ли ће се обистинити.

“Желим да апелујем на све – у овом тренутку нам је важно јединство, од здравственог система, привреде, грађана, па до политичара, да будемо у истој мисији и да спријечимо продор епидемије. Да нам се не би десило да због шаке новаца на крају губимо вреће новаца и живота и да се годинама не опорављамо од овога”, поручио је Босиљ.

Он каже да, према информацијама којима располаже, болнички систем још функционише и обавља све функције, уз огроман напор љекара.

Вараждинска жупанија и даље је међу најгорима у Европи по инциденцији вируса корона на 100.000 становника. Јуче је забиљежено 285 нових случајева вируса корона, а четири особе су преминуле.

У Хрватској је у протекла 24 часа од посљедица вируса корона преминуло 47 особа, а заражена су 2.323 лица, подаци су Националног штаба цивилне заштите.