Одјељења интензивне његе у Белгији могла би достићи пун капацитет до средине новембра уколико број случајева вируса корона настави са растом истим темпом, саопштено је данас из кризног центра за борбу против ковида 19.

Према посљедњим подацима Националног института за јавно здравље, у протекла 24 часа у Белгији је вирусом корона заражено 7.360 особа.

У протеклих неколико седмица, сви индикатори вируса су погоршани јер је број преминулих и примљених у болницу са ковидом 19 у порасту.

У белгијским болницама је због ковида 19 смјештен 1.621 пацијент, од чега 281 на одјељењима интензивне његе, а 33 су преминула.

“Уколико се раст броја случајева настави овим темпом, до средине новембра на одјељењима интензивне његе достићи ћемо максималан капацитет од 2.000 кревета”, нагласио је портпарол центра Ив Ван Латем.

Он је истакао да је током протекле седмице готово свакодневно у болнице широм Белгије приммано око 150 нових пацијента, што је раст од 80 одсто. Број преминулих на дневном нивоу у истом периоду порастао је за 56 одсто.