Заједничка борба против тероризма биће настављена у свим аспектима у којима дјелују институције и агенције за провођење закона у БиХ без обзира на потешкоће изазване пандемијом ковида 19, закључено је на састанку Ударне групе за борбу против тероризма.

Главни тужилац БиХ Гордана Тадић, која је предсједавала састанком, рекла је да је Тужилаштво БиХ прошле године подигло оптужнице против осам лица за кривична дјела повезана са тероризмом, а ове године против једног лица.

Она је упознала учеснике састанка да су протекла година, као и почетак ове, упркос пандемији ковида 19 и рестрикцијама и ограничењима у раду, биле период са изузетно добрим резултатима у Одсјеку за тероризам.

“Остварени резултати су постигнути заједничким радом и сарадњом институција и агенција које дјелују у оквиру Ударне групе и Оперативне групе, а са циљем јачања владавине права и безбједности грађана у БиХ”, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Званичници и представници институција, које дјелују у склопу Ударне групе, презентовали су рад и резултате, као и актуелна питања из ове области са аспекта њиховог рада.

На састанку Ударне групе за борбу против тероризма учествовали си званичници из правосудних, полицијских, безбједносних и агенција за провођење закона са нивоа БиХ, Републике Српске, Федерације БиХ и Брчко дистрикта, као и представници међународне заједнице укључени у рад у овој области.