Фудбалски клуб Борусија Дортмунд одлучио је претворити дио стадиона Вестфалн у здравствени центар у јеку глобалне пандемије новог коронавируса.

Из бундеслигаша су саопштили да је медицинском особљу омогућен простор у склопу највећег њемачког фудбалског стадиона у којем ће прегледати људе који имају симптоме коронавируса.

Овај потез Борусије дошао је након што је повећан број сумњивих случајева заразе коронавирусом ставио под притисак постојећи здравствени систем у Дортмунду. Планирано је да центар за прегледе буде отворен у суботу.

У Њемачкој је до сада потврђено више од 85.000 обољелих од КОВИД-19, а више од 1.100 људи је преминуло.

Свјетска здравствена организација (WХО) 11. марта је због ширења коронавируса прогласила “глобалну пандемију“. Такођер, “WХО” је уз Европу новим епицентром пандемије коронавируса, који се први пут појавио крајем прошле године у кинеском граду Вухану, прогласио и Сједињене Америчке Државе. Од КОВИД-19 у свијету је умрло више од 54.300 људи, а потврђено је преко 1.030.000 случајева заразе коронавирусом у више од 180 земаља, говоре подаци америчког Универзитета Џонс Хопкинс. До сада се опоравило више од 215.000 људи.