Ногометни клуб Челик могао би у понедјељак обавити прозивку за почетак припрема за наставак БХТ Премијер лиге БиХ, а тренинге би требали водити досадашњи помоћни тренери Алмир Сеферовић и Ибро Хоџић, потврдио је Фени в.д. предсједника клуба Дамир Брадарац.

Зенички премијерлигаш, након јучерашње одлуке Кризног штаба цивилне заштите Федерације Босне и Херцеговине да спортским клубовима одобри почетак тренирања, настоји се што боље организирати у ванредним околностима због пандемије коронавируса.

“Управо разговарам са Сеферовићем и договарамо се о почетку тренажног процеса. Међутим, тек након сутрашњег састанка са градоначелником Фуадом Касумовићем моћи ћу дефинитивно рећи да ли ће у понедјељак бити одржана прозивка и да ли ће екипу водити кондициони тренер Сеферовић и тренер голмана Хоџић. Они имају важеће уговоре, цијело су ово пандемијско вријеме били у контакту с играчима – организирали тренажни процес и најбоље знају стање играча. Што је још важније, вољни су помоћи Челику”, истиче Брадарац.

Напомиње да ће, с обзиром на то да Сеферовић и Хоџић не посједују Профи лиценцу, ако се настави такмичење, на клупи морати сједити и Павле Скочибушић.

“Скочибушић је тренер Омладинског погона, знам да има пуно обавеза, али морат ће неко из омладинског погона “пружити руку” Сеферовићу и Хоџићу. Ако се буде радило у групама, као што се предлаже, само њих двојица неће моћи радити толико посла”, истиче Брадарац.

Зенички клуб, који је прије двије седмице остао без инвеститора и предсједника Аjдина Олгуна, без подршке Града Зенице тешко ће моћи осигурати и око 12.000 КМ за тестирање играча и осталог особља на Kовид-19, колико ће им, како напомиње Брадарац, бити потребно за тестирање.

“Сви клубови па тако и ми добили смо приједлог ФК Жељезничар да се очитујемо о наставку првенства. Међутим, ту ћу одлуку препустити да донесу наши тренери, јер они најбоље знају шта им одговара и шта могу”, каже Брадарац.