Премијерка Србије Ана Брнабић изјавила је на видео-састанку са директором Свјетске здравствене организације за Европу Хансом Клугеом да је Србија веома заинтересована да дође до вакцине против вируса корона, која ће бити бесплатна за све грађане.

Она је обавијестила Клугеа да је Србија већ потписала предуговоре са појединим фармацеутским кућама које раде на изради вакцине.

Брнабићева је саговорнику пренијела да је тренутна епидемиолошка ситуација у Србији озбиљна, али да се захваљујући мјерама које држава предузима држи под контролом, као и да се свакодневно улажу напори како би се заштитио здравствени систем.

Она је указала да су с циљем што ефикасније борбе са вирусом корона од данас усвојене нове, рестриктивније мјере, те да Србија на дневном нивоу сада тестира око 12.000 људи, саопштено је из Владе Србије.

Клуге је поздравио мјере и напоре Србије у борби са вирусом корона и навео да, у борби са пандемијом, посебну пажњу треба обратити на школе, да се пажљиво прати примјена и ефекат мјера на школски систем и едукацију дјеце, како би се избјегло да ова генерација ученика и студената буде жртва вируса корона.

Састанку је присуствовао и министар здравља Србије Златибор Лончар.