Влада Кантона Сарајево је потписала уговор са Владом Републике Србије о донацији вакцина. Ради се о 20.000 доза, и то произвођача АстраЗенеца.

„Ми смо у константној потрази за вакцинама за грађане нашег Кантона. Тако смо, између осталог, тражили да купимо вакцине, и то од више земаља у регији. Након разговора са Владом Републике Србије, они су одлучили да у овом тренутку нису у могућности продати нам већи број доза, али су се опредијелили да нам их донирају, и то 10.000 врло брзо и 10.000 за ревакцинацију, недуго након тога“, истакао је премијер КС Един Форто, овим поводом.

Додао је и да се тренутно у Влади КС разговара о могућности имплементације програма којим ће с једне стране захвалити сусједима на помоћи, те уједно подржати хотелски сектор и туризам у Кантону Сарајево.

Влада Србије усвојила је данас одлуку да донира вакцине “Астра зенека” Сарајеву, саопштила је премијерка Србије Ана Брнабић.

“Вечерас или сутра ујутро послаћемо 10.000 вакцина Сарајеву да помогнемо нашим комшијама и пријатељима да се боре против овога /епидемије вируса корона/”, рекла је Брнабићева новинарима у Влади Србије.

Она је поручила да ће Србија, колико год буде могуће и у будућности настојати да континуирано показује солидарност према другима.

“Не можемо бити безбједни, док цијели регион не буде безбједан”, рекла је Брнабићева.