Брошуру “Чувајмо наше културно добро” реализовао је Центар против кријумчарења умјетнинама у сурадњи са Мисијом ОСЦЕ-а у Босни и Херцеговини, а циљ јој је јавности дати основне информације о важности и угрожености културних добара у БиХ.

Брошура ће бити дистрибуирана као принтани материјал на територији Босне и Херцеговине, саопћено је из Центра против кријумчарења умјетнинама.

Видео клип “Како заштити културну баштину” који је презентован јавности крајем 2020. године, а који се може преузети на страници www.cpku.org, дао је информације како поступити уколико се уочи да неко уништава или илегално тргује културним добрима.

Брошура “Чувајмо наше културно добро” представља наставак активности на подизању свијести јавности о значају заштите културних добара у БиХ.

Објављена је на три службена језика Босне и Херцеговине а говори о материјалној и нематеријалној културној баштини, превентивној заштити, образовању и културном туризму, гдје културна баштина има веома важну улогу за јачање економских капацитета државе.

Може се преузети на страници www.cpku.org/brosura-cuvajmo-nase-kulturno-dobro-b-h-s/, наводи се у саопћењу.