У Брчком је данас почела вакцинација медијских радника, након што их је прије неколико дана Одјељење за здравство и остале услуге уврстило у прву фазу програма вакцинације због ризика посла којим се баве.

Шеф Одјељења за здравство и остале услуге у Влади дистрикта Сеад Шадић рекао је новинарима да се прва фаза вакцинације у дистрикту приводи крају и да је почела ревакцинација здравствених радника и грађана који су до сада примили прву дозу вакцине.

”До краја дана очекујемо да за Брчко, на сарајевски аеродром, дође око 1.800 доза вакцине ”АстраЗенека” , а већ у првој седмици маја очекујемо 3.500 доза ”Фајзерових” из Ковакс механизма. До сада смо вакцинисали 1.400 грађана. Вакцинација је добровољна”, истакао је Шадић.

Дежурни љекар на пункту за вакцинацију Адријана Гргић рекла је да се процес вакцинације у дистрикту одвија према плану, да нема чекања, те да су потрошене све дозе вакцине ”АстраЗенека”, добијене у првом контингенту, док је на располагању вакцина ”Синовак”.

Предсједник Клуба ”БХ новинари” Брчко Адмир Кадрић рекао је да се за вакцинацију пријавило 37 медијских радника и да је вакцинација почела три дана након што је списак достављен Црвеном крсту.

Секретар Црвеног крста Брчко дистрикта Денис Шехановић подсјетио је да је Црвени крст логистичка подршка свему што ради Одјељење за здравство и Јавна здравства установа и да је кол центар до данас примио 6.500 позива грађана који желе да се вакцинишу.