Градоначелник Брчког Синиша Милић рекао је да је данашњом одлуком Владе Дистрикта издвојено 500.000 КМ за финансирање Програма за самозапошљавање у привреди, чија се реализација очекује у децембру.

Милић је истакао да је новац пребачен на рачун Завода за запошљавање Дистрикта, који ће да реализује Програм у сарадњи са Одјељењем за привредни развој, спорт и културу Владе Брчко Дистрикта.

“Очекујемо да ће наредних дана из Одјељења за пољопривреду бити предложен сличан програм за самозапошљавање у пољопривреди, у истом износу”, рекао је Милић новинарима.

У односу на раније програме самозапошљавања у привреди, навео је Милић, предност приликом одређивања средстава за пословне идеје и програме имат ће млади, односно лица до 30 година старости.

“Овај програм је до сада дао веома значајне резултате. Сигуран сам да ћемо у наредној години ићи са приједлогом да се износи средстава за самозапошљавање у привреди и пољопривреди повећају и да се обезбиједе потребна средства за подршку пословним идејама које су након двије године показале самоодрживост”, рекао је Милић.