Савска регата данас ће у Брчком запловити под називом “Карневал на води”, а потврђен је долазак више од 100 пловила учесника из овог града, Бијељине и Орашја, потврдио је портпарол регате Амир Софтић.

Софтић је истакао да регату организује Наутички клуб, под покровитељством Владе и Скупштине дистрикта.

“На овај начин ћемо окупити велики број љубитеља наутике и ријеке Саве, те обиљежити крај љетње сезоне. Уједно ћемо одржати традицију по којој је Брчко познато, а то је Савска регата од Фицибајера до Рајевог села”, истакао је Софтић.

Он је навео да је окупљање бродића заказано од 10.00 часова на локалитету Фицибајер, да је у 10.40 часова предвиђено свечано отварање регате на којем ће се обратити предсједник Скупштине дистрикта Есед Кадрић и шеф владине Службе за туризам Александар Ђурић.

Софтић је рекао да је командант регате градоначелник Брчког Синиша Милић, али да због раније преузетих обавеза неће моћи да учествује у манифестацији, те да ће је отвореном прогласити Кадрић.

“Испловљавамо око 10.45 часова и крећемо према Рајевом селу, на 236. ријечни километар, одакле ћемо се, у послијеподневним часовима спустити на Фицибајер, гдје ће на води бити организован забавни програм”, додао је Софтић.

Он је напоменуо да се програм регате завршава се у 21.30 часова и да ће бити обиљежен ватрометом.

“За обезбјеђење регате задужени су чланови Ронилачко-спасилачког клуба Немо и Пливачко-екстремног клуба Атос-Сава, као и владино Одјељење за јавну безбједност и Полиција Брчко дистрикта” рекао је Софтић.

Он је напоменуо да је Клуб за организовање регате добио сагласност Штаба за заштиту и спасавање, те да ће бити одржана уз поштовање свих прописаних мјера заштите с циљем спречавања ширења заразе вирусом корона.