Генерални директор БХРТ-а Белмин Карамехмедовић данас је донио одлуку о покретању дисциплинског поступка и суспендирао уредницу у информативном програму БХТ1 Гордану Драгутиновић Мутић и водитељицу вијести Зорицу Јоргић до окончања истог.
 
Разлог покретања дисциплинског поступка и суспензије је пласирање непровјерених података у програмима које имају за посљедицу узнемиравање јавности и нарушавање угледа и наношења штете БХРТ-у. Објављивањем информације о пресуди Суда БиХ у предмету Сенад Џанановић и други, у информативним емисијама БХТ1 11. јуна дошло је до нетачног и недопустивог карактеризирања Армије Босне и Херцеговине “такозваном”. 

“Овакав начин уређивања и реализирања вијести у ИП-у БХТ1 сматрамо тешким професионалним пропустом и озбиљним угрожавањем интереса БХРТ-а. БХРТ-а неће толерирати самовољу појединаца који крше уређивачке смјернице БХРТ-а”, наводи се у саопштењу. 

Генерални директор дао је налог да се испита и одговорност уреднице Информативног програма БХТ1 Јелене Радојевић Капор, те ће се о томе јавности очитовати наредних дана. 

“Још једном најоштрије осуђујемо пријетње новинарима БХРТ-а на друштвеним мрежама, с обзиром на то да је БХРТ-а већ подузео одговарајуће кораке за утврђивање одговорности и санкционирање кршења уређивачких начела”, стоји у саопштењу.