Лејла Тановић, четверострука балканска и 14 пута првакиња Босне и Херцеговине у бициклизму, наступом на утрци Судтирол Сунсхине започет ће нову сезону.

Утрка је највишег ранга Међународне бициклистичке уније (УЦИ), односно ХЦ категорије, а бит ће одржана 10. и 11. априла у Италији, тачније у Налсу. Наступ на утрци потврдиле су најбоље бициклисткиње свијета, па бх. такмичарку очекује велики изазов.

“Наш план је био да стартам на једном или два припремна такмичења прије наступа на утрци у Налесу, међутим ради проблема изазваних коронарвирусом то није било могуће. Зимске припреме протекле су веома добро те са узбуђењем очекујемо нову сезону у којој смо циљеве поставили веома високо. А, свакако да је један од њих испуњење норме за наступ на Олимпијским играма у Токију”, рекла је Тановић.

Она је наступима у протеклој сезони изненадила свјетску бициклистичку јавност, када је сезону завршила на седмом мјесту Међународне бициклистичке уније.

“Начин на који је Тановић одрадила зимске припреме, а које су засигурно биле најзахтјевније у њеној каријери, даје нам за право да и ове године очекујемо сјајне резултате на свјетском нивоу. На утрци у Налсу нас очекује мали свјетски куп, тако да ће то бити сјајна прилика да видимо на чему морамо радити прије првих најбитнијих наступа у овој сезони, а то је Свјетски куп у Албстатду почетком петог мјесеца и Европско првенство које се одржава средином шестог мјесеца”, казао је тренер бх. бициклисткиње Амар Нјемчевић.