Предсједавајући Савјета министара Зоран Тегелтија изјавио је данас у Добоју да у БиХ неће бити додатних мјера којима би било ограничено кретање и забрањен рад привредних субјеката, те да је до сада наручено 1,23 милиона вакцина против вируса корона.

Тегелтија је, након састанка о тренутној епидемиолошкој ситуацији проузрокованој ширењем вируса корона, рекао да је епидемиолошка ситуација таква да су постојеће мјере довољне да пандемија буде одржана под контролом.

Он је истакао да је посљедње двије седмице евидентна стабилизација броја заражених вирусом корона, те захвалио грађанима што су одговорним понашањем томе допринијели.

“Здравствени сектор је и даље под притиском, али спреман да прихвати све којима је потребна њега”, рекао је новинарима Тегелтија.

Састанку су присуствовали премијери Републике Српске Радован Вишковић и и Федерације БиХ /ФБиХ/ Фадил Новалић, те министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић, помоћник министра здравства ФБиХ Горан Черкез, као и представник Брчко дистрикта