Босанскохерцеговачке таекwондоисткиње Ира Гргић и Милица Васић освојиле су сребро, а Јелена Васић и Ејла Макаш бронзане медаље, посљедњег дана Европског првенства за кадете и кадеткиње.

У категорији до 59 килограма Ира Гргић је поражена у финалној борби од Иве Петровић из Србије.

Јулие Нгуyен из Француске била је најбоља у категорији до 55 килограма, друго мјесто заузела је Ника Козлица из Хрватске, док су треће мјесто освојиле Вулцан Бианца из Румуније и Ела Марић из Србије.

Украјинско финале десило се у категорији до 51 килограм, гдје је златну медаљу освојила Дарyа Костеневyцх, а сребрену Марииа Романенко. Треће мјесто освојиле су Лаурен-нур Раyцхева из Бугарске и Реа Козлица из Хрватске.

У категорији до 47 килограма најбоља је била Јулиа Ноwак из Пољске, сребрену медаљу освојила је Ника Карабатић из Хрватске, а треће мјесто освојиле су Викториа Димитрова из Бугарске и Таисииа Брукхнова из Украјине.

Представница Пољске Агниесзка Крајеwска била је златна у категорији до 44 килограма, друго мјесто заузела је Марииа Заморока из Украјине, док су трећепласиране биле Марииа Леонова из Украјине и Јелена Васић из Босне и Херцеговине.

Пољакиња Антонина Wалцзак била је златна у категорији до 41 килограма, Софииа Плакхтии из Украјине била је сребрена, док су бронзу освојиле представнице Хрватске Ена Грубшић и Ника Јандроковић.

У категорији до 37 килограма злато је освојила Ариел Вигдор из Израела, Милица Васић из Босне и Херцеговине била је сребрена, док су бронзу заслужиле Марцела Сипић и Кристина Yурковетска.

Bh. takmicarke osvojile cetiri medalje posljednjeg dana EP a u taekwondou1 1

Најлакшу категорију, до 33 килограма, освојила је Маша Несић из Србије, другопласирана је била њена репрезентативна колегица Ива Кукић, док су трећепласиране биле Ејла Макаш из БиХ, те Yарyна Костyук из Украјине.

Хрватска представница Мариела Парцина била је најбоља у категорији преко 59 килограма, Емуна Самуелс из Израела била је другопласирана, а треће мјесто заузели су Маја Блазејеwска из Пољске и Јована Колунџија из Србије.

У укупном поретку за кадеткиње екипно најбоља је била репрезентација Пољске, друго мјесто заузела је Србија, док је трећа била репрезентација Украјине.

У укупном поретку за кадете и кадеткиње Пољска је заузела прво мјесто, Украјина друго, а Хрватска треће.

У протекла четири дана Босна и Херцеговина је била домаћин европског првенства за сениоре у олимпијским категоријама и кадете. Укупно 335 такмичара из 33 земље Европе учествовало је у такмичењу које је организовано под стриктним сигурносним условима због пандемије вируса Цовид-19. Сви такмичари и учесници морали су имати негативан тест, а такмичење је организовано у тзв. балон систему.

Представници Европске Таекwондо Федерације истакли су како је организација Таекwондо савеза Босне и Херцеговине била на одличном нивоу, те да ће и у будућности организовати врхунска такмичења у БиХ.