Главни тужилац Тужилаштва БиХ Гордана Тадић данас је у Тузли истакла важност успостављања мреже тужилаца и истражилаца с циљем ефикасније борбе против трговине људима и кријумчарења особа.

Тадићева је током састанка са главним тужиоцем Тужилаштва Тузланског кантона Томиславом Љубићем и његовим сарадницима истакла и значај Стратешког форума главних тужилаца и полицијских функционера, који је формиран у БиХ, ради боље координације тужилачке заједнице и полицијских агенција у БиХ.

На данашњем састанку разговарано је о раду дваа тужилаштва у ванредним околностима проузрокованих пандемијом вируса корона, као и о заједничким темама повезаним са процесуирањем предмета ратних злочина, предмета организованог криминала, саопштено је из Тужилаштва БиХ.

Тадићева и Љубић говорили су и о борби против трговине људима и илегалних миграција, као и процесуирању предмета повезаних са мигрантском ситуацијом у БиХ.

Посебна тема састанка био је рад на предметима ратних злочина, нарочито у свјетлу недавно усвојене Стратегије за рад на предметима ратних злочина, те предметима који би у складу са стратегијом, требали бити прослијеђени на процесуирање правосудним институцијама Тузланског кантона.

Данашња посјета дио је планираних посјета Тадићеве, тужилаштвима у Републици Српској и Федерацији БиХ, те Брчко дистрикту.