Други ванредни изборни Конгрес Наше странке, на којем ће се бирати нови предсједник или нова предсједница, биће одржан 4.септембра, саопштено је након данас одржане сједнице Главног одбора те политичке партије.

Како се наводи, чланице и чланови Главног одбора данас су дискутовали и о реформи изборног законодавства Босне и Херцеговине.

Предсједник Наше странке Предраг Којовић рекао је да ће се та партија залагати за грађанску државу, а то ће се манифестовати кроз заступање основних принципа, и то: рационализацију државног система, укидање или трансформацију постојећих домова народа, и борбу за уставну категорију Осталих.

”Никада нисмо и нећемо одустати од борбе да Остали буду равноправни. Број Осталих, њихова улога и механизми за заштиту њихових виталних интереса морају бити потпуно једнаки онима који стоје на располагању конститутивним народима. Овим принципима Главни одбор Наше странке дао је смјернице нашем правном тиму који ће у наредним седмицама представити врло конкретна и прецизна рјешења”, поручио је Којовић.

На сједници је за нову чланицу Етичке комисије Наше странке именована Елведина Вугић, док је у Надзорни одбор изабран Дамир Оперхал.