Невладина организација Академија за жене у четвртак 29. октобра организује вебинар поводом 20 година УН Резолуције 1325 – “Жене, мир и сигурност” у Босни и Херцеговини.

Академија је током септембра и октобра 2020., уз финансијску подршку Аустријске амбасаде у Сарајеву, проводила кампању обиљежавања 20 година поменуте резолуције како би скренули пажњу на њен значај и на то шта њена примјена конкретно значи за читаво бх. друштво.

Двадесет година УН Резолуције 1325 обиљежили су серијом текстова, те низом кратких и једним дугим видеом, а сада планирају и завршни вебинар на којем ће бити говора о специфичним питањима и аспектима који се тичу Резолуције.

Разговор ће бити организиран у четвртак од 12.00 до 14.00 сати путем Зум платформе.

Учеснице и учесници бит ће амбасадорица Аустрије у БиХ Улрике Хартман, директорица Агенције за равноправност сполова БиХ Самра Филиповић Хаџиабдић; бивши начелник управе за персонал у Оружаним снагама БиХ Зоран Дуспара; генерал Мирсад Ахмић уиме Министарства одбране БиХ; мировни активиста Даниел Ерор и социологиња Селма Алиспахић. Разговором ће модерирати директорица Академије за жене Маја Гасал Вражалица.

За учешће у панел дискусији потребно је извршити пријаву на e-mail info@afw.bа путем којег ће бити достављени приступни подаци, најављено је из Аустријске амбасаде у Сарајеву.