Пред ногометашима Вележа у петак је велики дерби против лидера домаћег првенства Борца након којег би, у случају побједе, Рођени могли засјести на врх љествице.

Вележов тренер Феђа Дудић свјестан је значаја те утакмице те истиче како се нада да ће његова момчад наставити с побједничким низом те да ће против Бањалучана доћи до четврте узастопне побједе.

“Важност утакмице је велика, побједом над Борцем дошли би на прво мјесто, барем на један дан, до утакмице Сарајева и Жељезничара. Без обзира о којем се спорту ради сви се увијек труде и чине све да би били први, па тако и ми”, изјавио је Дудић.

Вележ пружа одличне партије у прољетном дијелу сезоне и момчад је без пораза у осам одиграних кола. Међу пет првенствених побједа у посљедња два мјесеца је и она над Борцем у ожујку.

Тренер “Рођених” присјетио се тог сусрета, казавши како је његова момчад тада доминирала те изборила сигурну побједу 2:0. Но, по његовим ријечима, сутрашња утакмица бит ће потпуно друкчија.

“Борац од тада има шест побједа у првенству, пролазак у финале Купа БиХ и сигурно су пуни самопоуздања. Јако добро су одиграли и на Кошеву против Сарајева, тако да нас сутра очекује пуно захтјевнија утакмица и пуно бољи противник и ми смо тога свјесни”, нагласио је Дудић.

Оно што би могао бити проблем за Дудића је изостанак Самира Радовца и Мехмеда Ћосића.

“Мало нас ремете картони Радовца и Ћосића, а поготово Радовца који је диригент наше игре, а и пуно значи у изградњи нашег напада. Драго ми је да је Омар Пршеш задњу утакмицу одиграо јако добро, он има неке сличне карактеристике као Радовац и сигурно да ће у сутрашњој утакмици морати преузети одговорност”, казао је Дудић.

До краја сезоне остало је још шест кола, а Дудић истиче како је и даље примарни циљ пласман у Еуропу.

“Мислим да смо на добром путу, међутим још ништа није готово. До краја првенства остало је још шест кола, 18 бодова је у игри и надам се да ћемо успјети изборити Еуропу, јер то нам је први и примарни циљ. За све остало, ако се укаже прилика, искористит ћемо је, али сигурно да не стављамо баш никакав притисак на екипу што се тиче неког већег пласмана”, поручио је Дудић.

Дерби Вележа и Борца игра се у петак, 30. травња, од 20 сати на стадиону “Рођени” у Мостару.