Загребачка полиција довршила је вишемјесечну акцију над десеторицом осумњичених препродавача дроге у доби од 29 до 54 године, међу којима је, према неслужбеним информацијама и равнатељ запрешићког вртића гдје је дрогу чувао, препакиравао, али и продавао.

Кроз цјелокупно криминалистичко истраживање пронађено је више од шест килограма хероина, скоро килограма кокаина, више од 2500 комада таблета МДМА, преко два килограма амфетамина, мања количина марихуане и хашиша, пиштољ и комплетна опрема за припремање и пакирање дроге, кажу у загребачкој полицији.

Полиција је извијестила да је 39-годишњи “запосленик предшколске установе” дрогу набављао од 40-годишњака који је од српња прошле до травња ове године набављао веће количине кокаина којега је скривао, вагао и препакиравао у стану на подручју Запрешића.

Дио кокаина наводно је продао директору вртића који је ту дрогу потом скривао, вагао и препакиравао и то у просторијама предшколског одгоја у Запрешићу. Уз кокаин наводно је препродавао и марихуану и хашиш у Запрешићу и околици.

“Кокаин је продавао крајњим купцима темељем претходних телефонских договора у просторијама предшколске установе, у њеној непосредној близини, али и на другим договореним мјестима. Дио новца стеченог таквом неовлаштеном продајом дроге предавао је осумњиченом 40-годишњаку, а дио новца задржао за себе”, извијестила је полиција.

Осим тога дрогу је наводно набављао и од 36-годишњака те ју је такођер скривао и препродавао у вртићу у којем је полиција у претрази пронашла 34 грама кокаина, 1,05 грама марихуане, 7,59 непознате прашкасте материје и дигиталну вагу с траговима дроге.

Акцијом је био обухваћен још један 36-годишњак повезан с директором вртића за којега полиција сумња да је од просинца прошле до травња ове године дрогу скривао и препакиравао у кући у Запрешићу те ју препродавао конзументима.

Претрагом његова дома у уторак пронађен је мобилни телефон, 32 г марихуане, 0,2 грама кокаина те уређај за вакумирање, а како је покушао побјећи полиција га је свладала и завезала ‘лисицама’.

“Након упорабе средстава присиле није се жалио ни на какве озљеде нити тегобе, међутим, протеком око 10 минута изненада му је позлило. Након што је полицијски службеник започео реанимацију, доласком екипе Хитне медицинске помоћи пружена му је лијечничка помоћ те је превезен у КБ Свети Дух, гдје је и задржан на лијечењу. Ради утврђивања свих околности тог догађаја већ је започело инспицирање полицијског поступања као и изузимање релевантне лијечничке документације”, кажу у полицији.

Преко 500 грама кокаина полиција је тијеком акције пронашла у унајмљеном аутомобилу чији су кључеви пронађени у кући осумњиченог 29-годишњака за којега полиција сумња да је заједно с четворицом осумњиченика препродавао заједно с амфетаминима, МДМА-ом, смолом хашиша и марихуаном.

У опсежним претрагама полиција је пронашла и преко килограма хероина у господарско-стамбеном објекту у Запрешићу, гдје је нађено и 20 грама кокаина, 10 комада таблета МДМА, уређаји за вакумирање, дигиталне ваге, метална хидраулична преша с калупима за утискивање те разни прибор за припремање и пакирање дроге. У Брдовцу је, пак, у бачви закопаној у земљи пронађено 2.500 комада таблета дроге МДМА, два килограма амфетамина и чак пет килограма хероина.

Након довршеног криминалистичког истраживања, девет осумњиченика је уз казнену пријаву за предано притворском надзорнику, кажу у полицији.