План да се навијачи постепено врате на спортске догађаје у Великој Британији почевши од 1. октобра је обустављен, изјавио је британски министар кабинета Мајкл Гове.

Планови су преиспитивани раније овог мјесеца након пораста дневног броја случајева коронавируса, а пилот догађаји били су ограничени на присуство 1.000 људи.

“Настојали смо у постепеном програму за повратак навијача дозволити већем броју људи да се врате на трибине, али то не би значило да ћемо имати стадионе претрпане навијачима. Тренутно размишљамо како можемо зауставити тај програм јер оно што желимо учинити је осигурати да се, када околности допусте, врати више људи. Вјеројатност ширења вируса је мања него у затвореном, али опет је у природи великих спортских догађаја пуно мијешања људи“, рекао је Гове за Би-Би-Си те додао да ће пилот програм такођер бити обустављен.

Британски ниво упозорења на ЦОВИД-19 повећан је на “четири“, што значи да је пренос вируса “висок или расте експоненцијално“. Британски премијер објавиће данас нове мјере с циљем спречавања ширења коронавируса.

Већина спортова у Великој Британији игра се иза затворених врата, након што су у марту уведене рестриктивне мјере због коронавируса.