Власти Велике Британије укинуле су 14-дневни карантин за грађане из укупно 56 држава, а из регије Балкана на списку су се нашле само Хрватска и Србија.

Из британског Министарства саобраћаја су саопштили да путници који долазе у Велику Британију из земаља које су се нашле на листи неће више морати боравити у карантину 14 дана, осим ако нису били у земљи која се не налази на овој листи.

На листи земаља налазе се, између осталих, Њемачка, Нови Зеланд, Италија, Шпанија, Јапан, Данска, Турска и Француска, а из регије Балкана само Хрватска и Србија.

На листи се не налазе земље као што су Сједињене Америчке Државе, Мексико и Бразил, гдје се значајно проширила пандемија коронавируса.

У Великој Британији је од 8. јуна важила мјера 14-дневног карантина за људе који долазе из иностранства.

Од почетка пандемије КОВИД-19 у свијету се коронавирусом заразило 11.001.023 људи, опоравило се 6.162.463 особа, а од посљедица заразе умрло је 524.406 особа.

Коронавирус се крајем прошле године појавио у кинеском граду Вухану, а Свјетска здравствена организација је 11. марта ове године прогласила глобалну пандемију КОВИД-19.