Фудбалери Вележа вечерас су на стадиону “Грбавица” у Сарајеву побиједили грчки АЕК резултатом 2:1 у сусрету 2. преткола УЕФА Конференцијске лиге.

Вележ је офанзивно ушао у утакмицу и видан је био притисак већ од првих минута утакмице.

Ипак, гости су у 12. минути дошли до водства од 0:1, а стријелац је био искусни ирански репрезентативац Карим Ансарифард.

Двије минуте касније, док је славље гостију још увијек трајало, Омар Пршеш је са велике удаљености постигао невјероватан погодак и донио Вележу изједначење 1:1.

Боља партија и пуно више прилика за Вележ и наставку утакмице. Стријелац изједначујућег поготка Пршеш је у 32. минути поново запријетио голману АЕК-а, но промјене резултата није било. Крај првог полувремена 1:1.

Вележ одличан и у другом полувремену. У 52. минути на средини терена направљен је фаул на Пршешом. Брзо су то извели играчи Вележа, а онда се сјајно с лоптом снашао Дженан Зајимовић и послао је у мрежу голмана АЕК-а. 2:1 за Вележ.

Добра игра Вележа до самог краја утакмице, још неколико прилика, коначан резултата 2:1.

“Рођени” су имали величанствен амбијент на “Грбавици” и ужарену атмосферу пред око 7.000 навијача Вележа, кони су у величанственом кортеу прошли улицама Сарајева.

Погледајте Рођене на трибинама