Босанскохерцеговачки тенисер Алдин Шеткић у наредне четири године представљаће Европу у ИТФ-у (Међународној тениској федерацији), односно све играче 300. мјеста па на ниже.

Шеткић ће бити глас за око 2.500 играча у ИТФ-у, на састанцима, који ће се одржавати четири пута годишње.

Конкуренција нашем тенисеру било је пет Европљана, а Шеткић је изабран са 193 гласа, што је убједљиво највише од свих.

“Желио бих да захвалим свим тенисерима широм свијета, који су гласали за мене, а посебно Топ 100 АТП играчима, који су ме подржали. Ту мислим на Чилића, Џумхура, Лајовића, Кецмановића, Дјереа, Бедена, Баласза… Сви су ми јако пуно помогли да будем изабран у ИТФ Плејерс Панел”. Велика је одговорност бити представник свих ИТФ играча из Европе и наравно све сугестије и приједоге играча ћу врло радо презентирати на ИТФ састанцима. Уз велику подршку играча и вицепредсједника Њемачког тениског савеза господина Дирка Хордорфа, вјерујем да ћемо свим играчима пружити боље услове за такмичење на ИТФ професионалним турнирима широм свијета”, истакао је Шеткић.

Напоменуо је да су из цијелог свијета изабрана само седморица играча, те да је сретан што ће наредне четири године Босна и Херцеговина имати свог представника при ИТФ-у.

“Један од мојих приоритета ће бити да у сарадњи са ИТФ-ом покушамо направити Национални тениски центар у Босни и Херцеговини, који би био основа за даљњи развој наших младих играча и тениских тренера”, рекао је Шеткић.

ИТФ је, подсјетимо, одлучио изабрати 7 представника играча за ИТФ Савјет, који ће представљати интересе и колективни глас спортиста, који се такмиче на свим нивоима мушке и женске ИТФ свјетске тениске федерације.