Вечерас ће бити одржана прва од укупно три дебате америчких предсједничких кандидата, Доналда Трампа и Џоа Бајдена.

Пандемија коронавируса драстично је промијенила начин на који се ове године воде републиканска и демократска предсједничка кампања, што значи да су дебате попримиле још већи значај него претходних година, јавио је британски Телеграф.

Три телевизијске расправе вјеројатно ће бити једине када ће се два предсједничка кандидата појавити један пред другим прије америчког изборног дана 3. новембра, а очекује се да ће сусрети произвести неке од главних политичких тренутака ове кампање.

Такођер је заказана једна дебата за потпредсједничке кандидате двију странака, Мајка Пенса и Камалу Херис, која ће бити одржана 7. октобра.

Прва предсједничка дебата између Трампа и Бајдена заказана је у 21:00 по локалном времену.

Одржат ће се на Кејс Вестерн Резерв Јуниврсити у Кливленду у држави Охајо, а модерират ће је Крис Валас, водитељ Фокс Њуза.

Дебата ће трајати 90 минута и неће бити прекидана маркетиншким паузама. Дебата ће бити подијељена на 15-минутне сегменте који се фокусирају на шест различитих тема које је изабрао Валлаце и најавио их је најмање седмицу дана прије дебате.

Друга дебата између два предсједничка кандидата бит ће одржана у Центру за сценске умјетности Едријен Аршт у Мајамију 15. октобра у 21:00 сат по локалном времену и такођер ће трајати 90 минута, а становници Мајамија бит ће у могућности да постављају питања кандидатима.

Кандидати ће добити по двије минуте да одговоре на свако питање. Чланови публике позвани да постављају питања бит ће гласачи који се још увијек нису одлучили за кога ће гласати, а које је одабрала компанија за истраживање тржишта Галуп.

Завршна предсједничка дебата одржат ће се на Универзитету Белмонт у Нешвилу, у држави Тенеси, 22. октобра у 21:00 сат по локалном времену.

И ова дебата трајат ће 90 минута, а модерират ће је дописница НБЦ Њуза Кристен Велкер.