Вечерас стартује нова сезона “Карантин Шоу” популарне босанскохерцеговачке групе Дубиоза Колектив. О новим пројектима и онлајн концертима у вријеме пандемије у “Јутру за све” БХТ1 говорио је фронтмен групе Брано Јакубовић.

Друга сезона “кућних концерата у изолацији” креће вечерас у 20:30 сати, а бит ће емитована на YouTube каналу, Facebooku и осталим друштвеним мрежама.

“Понедјељком навечер у пола девет, вечерас је прва епизода и имаћемо неких десетак епизода, отприлике до краја године”, најавио је Јакубовић.

Говорећи о концепту “Карантин Шоуа”, Јакубовић поручује да су момци из Дубиозе Колектив спремили неке новине за другу сезону овог јединственог музичког пројекта.

“С обзиром на то да сада није тотални ‘локдаун’, имамо могућност да пјевачи могу доћи из Зенице у студио, нас двојица смо у Сарајеву, а остали су се јавили из Требиња, Пуле и Мурске Соботе”, рекао је Јакубовић.

Он је нагласио да “онлајн” свирка ипак не може надомјестити “живу” рокенрол свирку.

“Да се разумијемо, ово је само најобичније крпљење док ово не прође. Ја лично не могу ово поредити ни са каквом живом свирком јер 50 посто концерта чине људи који конзумирају музику и прате концерт. Ове године смо имали понуде да свирамо али нисмо хтјели јер не можемо уопште да замислимо како би изгледао наш концерт на којем се људи придржавају мјера дистанце, још да чекају у неком реду да им се мјери температура. Све то за нас нема смисла. Драже нам је радити ове онлине ствари и чекати да вирусу досаде људске ћелије па да оде негдје друго”, казао је Јакубовић у емисији “Јутро за све” БХТ1.