Нискотарифна авио-компанија “Виз ер” (Wizz Air) успоставља од јуна директне летове са Аеродрома Бањалука према четири европске дестинације, и то за Ајндховен у Холандији, Базел/Милуз у Француској, Малме у Шведској и Дортмунд у Њемачкој.

Карте за све нове дестинације већ су доступне за продају на интернет страници компаније “Виз ер” (wizzair.com) или путем мобилне апликације по цијени од 19,99 евра, саопштено је из “Аеродрома Бањалука”.

У саопштењу су навели да ће се сарадњом са најбрже растућом нискотарифном авио-компанијом у Европи омогућити грађанима конекције са неким од водећих европских дестинација.

“Са поносом објављујемо почетак сарадње са компанијом ‘Виз ер’ и летове ка новим дестинацијама јер смо у условима пандемије успјели остварити велики корак за ваздушни саобраћај на овим просторима, те приближити Европу нашим грађанима”, тврде из “Аеродрома Бањалука”.

У саопштењу су додали да ће овај искорак бити користан у привредном, туристичком и економском погледу за БиХ, а свакако и за регион.

“Ова велика вијест је историјски тренутак за наш аеродром и срећни смо подијелити је са нашим грађанима. Надамо се да ће до почетка летова услови путовања због пандемије вируса корона бити олакшани, те да ћемо омогућити поново путовања према цијелом свијету на радост грађана и свих путника са аеродрома Бањалука”, навели су у саопштењу.

Истакли су да је Аеродром Бањалука спреман за нове летове, у складу са свим захтјевима надлежних за спријечавање ширења коронавируса.