Бразилски ногометни репрезентативац Вилијан потписао је трогодишњи уговор с лондонским Арсеналом у који је стигао након што му је истекао уговор с градским супарником Челсијем.

Арсенал није објавио финанцијске детаље уговора с 32-годишњим офензивним везним играчем који је каријеру започео у бразилском Коринтијансу, а 2007. је први пут стигао у Еуропу гдје је његов први клуб био украјински Шахтар из Доњецка у којем је остао шест сезона.

Од тамо је накратко преселио у руски Анжи, да би потом сљедећих седам година играо за Челси у којем је остварио 339 наступа у свим натјецањима те судјеловао у освајању два наслова првака Енглеске, једног ФА купа и једног трофеја у Еуропској лиги.

“Вјерујем да је он играч који код нас доиста може направити разлику”, изјавио је тренер Арсенала Микел Артета који је додао да су Бразилца пратили посљедњих мјесеци јер су одлучили оснажити нападачки потенцијал у везном реду те да у Вилијану види играча који може партиципирати на три или четири различите позиције.

“Искусио је све у ногометном свијету, али још увијек је показао жељу за доласком и доприносом да клуб буде тамо гдје заслужује. Био сам доиста импресиониран свим разговорима с њим и тиме колико је желио доћи”, казао је Артета.

Wиллиан је узвратио комплиментима свом новом тренеру.

“У разговорима ми је дао разлоге да дођем у Арсенал. Рекао ми је пуно добрих ствари и зато сам дошао. Мислим да с Артетом Арсенал има добру прилику поновно се борити за наслове у Премиер лиги и у Еуропи и због тога сам јако сретан”, изјавио Вилијан који се осим на Арсеналовој, нашао и на мети Барселоне, а интерес за ангажман 32-годишњег играча са 70 наступа у бразилској репрезентацији показао је и члан америчког МЛС-а Интер Мајами.

Арсенал није објавио финанцијске детаље уговора, преноси Хина.