Позоришно документарна изложба “Виртуелно ТКТ-фестовско раздрмавање с Душаном Ковачевићем”, бит ће приказана вечерас на wеб и Фејсбук страници Театра кабаре Тузла.

Изложба обрађује фестивалску димензију дјела тог најзначајнијег живог комедиографа јужнословенског простора, чији је ангажман у сценским дјелатностима разнолик и садржајно широк.

Аутор изложбе је Срђан Вукадиновић са сарадницима Емиром Хукићем, Уном Исић, Авдом Смајићем, Едом Мемићем и Јакубом Халиловићем.

Присуство Душана Ковачевића у јужнословенском театарском систему се одређује као ангажман највећег драмског писца – живог класика.

Међутим, није значајан његов опус само у театарској умјетности, већ и у најмање још два вида умјетничког испољавања и то оном у филмском, односно телевизијском простору.

Сценски опус Душана Ковачевића, с једне стране, обухвата списатељско дјело драмског писца, као и филмског и телевизијског сценаристе и, с друге стране, његов редитељски ангажман у позоришним представама и филмовима за које је он аутор текстуалне потке.

Ту је и његов ангажман позоришног продуцента, будући да је оснивач и директор једног од најпрестижнијих јужнословенских казалишта – Звездара театра из Београда.