Вицо Зељковић нови је предсједник Ногометног савеза Босне и Херцеговине.

Зељковић, који је био једини кандидат за ову функцију, добио је подршку 57 од 59 присутних делегата на данашњој Изборној сједници Скупштине НСБиХ. На тој позицији са четвовгодишњим мандатом наслиједит ће Елведина Бегића, који је ту дужност обављао у два узастопна мандата.

За првог потпредсједника Савеза изабран је Иван Беус, а за другог Ирфан Дурић.

Претходно је изабран 15-члани Извршни одбор НСБиХ, а осим предсједника Зељковића и двојице потпредсједника Беуса и Дурића у нови сазив су ушли: Иво Ивкић, Азмир Хусић, Мурис Јабанџић, Мухидин Рашчић, Мидхат Сарајчић, Фуад Чолпа, Иван Перић, Милорад Софренић, Милорад Лале, Милош Бркић, Жарко Лакета и Драган Солдо.

У наставку сједнице бит ће и изабрани чланови Дисциплинске и Апелационе комисије, тужиоца, те Првостепене и Другостепене комисије за лиценцирање клубова.

Избор чланова Одбора за посредовање и савјетовање НСБиХ скинут је са дневног реда Скупштине.

Изборној сједници претходила је редовна сједница Генералне скупштине НСБиХ, на којој су делегати усвојили извјештај о раду НСБиХ у 2020. години, ревизорски извјештај за 2020., план рада за 2021. и план прихода и расхода за текућу годину.

У 2020. години расходи НСБиХ износили су 20.610.600 КМ, а приходи 20.957.000 КМ. У овој години планиран је приход у износу 27.336.000 КМ, а расход 26.980.400 КМ.