Стање безбједности учесника у саобраћају на подручју Општине Вишеград је на задовољавајућем нивоу, оцијенили су представници Форума за безбједност у овом граду и истакли да ће користити све ресурсе да би унаприједили безбједност у овој локалној заједници.

У наредном периоду планирано је постављање стационарних камера ради брзе вожње, које ће обезбиједити општина Вишеград.

Саобраћајне незгоде које се дешавају у највећој мјери су узроковане брзом вожњом. Постоје неке, наизглед мале и безначајне ствари, којих се свако од нас може врло једноставно придржавати. Оне би могле да допринесу да се избјегне велики број саобраћајних незгода са тешким посљедицама. Безбједност грађана у Вишеграду је задовољавајућа, оцјењују представници надлежних институција, али грађани сматрају да се у појединим дијеловима града ипак брзо вози.

ЖЕЉКО МАРКОВИЋ, грађанин

„Мислим да није добра посебно у улици Друге подрињске бриге, јер се брзо вози. Начелник је имао слуха и предложио је да се уведе једна стационарна камера у улици која ће насилне возаче мало опаметити.

ДРАГОСЛАВ МАТОВИЋ, полицијски службеник

„Постављање камера у многом помаже у нашем раду тако да у једној цјелини рада и ослањањем на софистициране уређаје можемо да кажемо да дају одличне резултате“

Општина Вишеград одржава редовно састанке са представнцима школа, полицијске станице и другим надлежним инститицијама, како би се безбједност свих учесника у саобраћају подигла на што већи ниво.

МЛАДЕН ЂУРЕВИЋ, начелник Општине Вишеград

„У улици Друге подрињске бригаде гдје смо имали један немили догађај, општина ће обезбиједити једну стационарну камеру коју ћемо дати полицији на управљање тако да ћемо на тај начин успјети возаче који не поштују саобраћајне прописе анимирати да почну да размишљају када возе и поштују саобраћајне знаке“

Из полицијске станице Вишеград апелују на учеснике у саобраћају да се придржавају прописа и да одговорним понашањем спријече могуће посљедице по себе и друге учеснике.