У скупштинској сали Опћине Вишеград потписан је уговор са 108 студената који су остварили право на стипендије, за шта је из општинског буџета издвојено 130.000 КМ.

ДАНКА МОЉЕВИЋ, студент Факултета безбједности у Београду

„Задовољство је бити дио ове заједнице која препознаје, помаже и подстиче младе да истрају у својим циљевима и испуне своје жеље“, рекла је Мољевић.

НИКОЛИНА ЛОЗО, студент Филозофског факултета на Палама

„Веома је значајна стипендија за студенте који се труде на факултету, јер ово значи да начелник и Општина мисле на нас и да знају које су потребе студената“, казала је Лозо.

ЈЕЛЕНА БОРОВЧАНИН, студент Педагошког факултета у Ужицу

„За мене ова стипендија значи велики подстрек за даље напредовање у школовању и на студијама. Надам се да ћу оправдати повјерење које ми је Општина указала и желим да се захвалим начелнику и Општини на указаној прилици да примам стипендију“, истакла је Боровчанин.

У општинској управи истичу да улажу значајна средства у младе људе, кроз образовање, спорт и одрађивање приправничког стажа.

МЛАДЕН ЂУРЕВИЋ, начелник Општине Вишеград

„На задовољство свих који су испунили критеријуме за стипендију, имаће прилику да наредних десет мјесеци примају стипендију од 120.00 КМ. Они који нису имали среће у првом кругу, хидроелектрана Вишеград ће расписати конкурс за додатних 100 стипендија, тако да ће вјерујем сви студенти из наше општине остварити право на стипендије за њихово даље школовање“, објаснио је Ђуревић.

Он је додао да ће настојати да, поред пронаталитетне политике коју спроводи општина Вишеград, додјељују и на другим пољима, а све у циљу да млади људи остану у Вишеграду.

У категорији успјешних студената додијељено је 56 стипендија, једна у категорији студената из породице погинулих бораца и пет стипендија успјешних студената током средњошколског образовања. У категорији студената по основу посебног и социјалног статуса додијељене су 43 стипендије.