Од 33.000 анализираних компанија у Босни и Херцеговини, 16 одсто је задовољило строге међународне критерије бонитетне поузданости, која подразумијева да је финансијско стање и пословање компаније стабилно, те да на вријеме измирују своје обавезе и да се на њих партнер може ослонити.

Ово је истакнуто на пословној конференцији “Поузданост 2019”, која се одржава на Илиџи код Сарајева.

Емил Кучковић, директор компаније ЛРЦ, рекао је да ће конференција “славити натпросјечност у пословању” и да ће се потрудити да мале и средње компаније добију пажњу коју заслужују.

“Све то ће бити објављено у специјалној публикацији гдје ће бити излистано око 5.200 компанија, што ће представљати својеврсни клуб пожељних пословних партнера”, истакао је Кучковић.

Потпредсједник Спољнотрговинске коморе БиХ Ахмет Егрлић нагласио је да у БиХ поузданих компанија има више од 5.000, те да оне праве промет већи од 17 милијарди КМ и да имају више од двије милијарде добити.

Како је рекао, то говори колико такве компаније доприносе укупној стабилности и развоју Босне и Херцеговине.

Директор ББИ банке Амер Буквић изјавио је да им је задовољство бити суорганизатор конференције, будући да је поузданост врло битна димензија за бх. привреду.

На конференцији ће бити додијељене награде “Звијезда бонитетне поузданости” и цертификати компанијама које имају бонитетну оцјену четири или пет.

Конференцију “Поузданост 2019” организовали су ЛРЦ и Пословне новине, у суорганизацији са Босна Банк Интернатионал и специјалним партнером Еxпресс Цоуриером те под покровитељством Спољнотрговинске коморе БиХ.