Вијеће министара БиХ на данашњој сједници би требало да разматра Нацрт закона о измјенама Закона о акцизама у БиХ, који је предложила Управа за индиректно опорезивање БиХ.

Државни министри би требали разматрати и Нацрт споразума о гранту за техничку помоћ између БиХ, ЈП Аутоцесте Федерације БиХ и Европске инвестицијске банке у вези с консултантским услугама за надзор над радовима на изградњи Коридора 5-це у Босни и Херцеговини (поддионица Почитељ – Звировићи).

Пред министрима ће се поново наћи, овај пут нови текст, Приједлог одлуке о формирању Надзорног тијела за праћење проведбе Ревидиране државне стратегије за рад на предметима ратних злочина. У питању је одлука коју је припремило Министарство правде БиХ.

Министри ће бити упознати и о стању миграција у БиХ у прошлој години, као и о процјени међуинституционалне сарадње током пандемије коронавируса, а у питању су информације које је припремило Министарство сигурности БиХ.

Информација о потреби координирања активности надлежних институција у вези с погоршањем епидемиолошке ситуације услијед ширења вируса САРС-Цов 2, такођер је једна од тачака дневног реда данашње сједнице.

На приједлог Представничког дома Парламентарне скупштине БиХ, Вијеће министара ће разматрати Резолуцију о поштивању жртава фашистичких режима и покрета.