Вијеће министара Босне и Херцеговине би на сједници заказаној за данас требало разматрати Информацију о стању у области миграција у БиХ за април 2021. године, као и Информацију о донираним средствима, у опреми и новцу, за потребе помоћи мигрантима и азилантима у нашој земљи.

Требала би бити разматрана и Информација о проблемима одвијања међународног транзитног промета кроз територију Републике Хрватске.

Министри би се у другом кругу гласања требали изјаснити о Информацији о проведеним активностима у циљу осигуравања учешћа БиХ на Свјетској изложби “ЕXПО 2020 Дубаи”, коју је предложило Министарство вањске трговине и економских односа БиХ.

Такођер у другом кругу гласања требали би се изјаснити и о Приједлогу одлуке о обавезној примјени преференцијалног третмана домаћег.

На дневним реду би, између осталог, требало да се нађе Информација о кретању макроекономских показатеља за јануар – март 2021. године у БиХ, као и Листа 14 најуспјешнијих кандидата за чланове Вијећа Регулаторне агенције за комуникације БиХ, коју је предложила Ад хоц комисија Парламентарне скупштине БиХ за провођење поступка именовања чланова Вијећа Регулаторне агенције за комуникације БиХ.