Сарајевска Вијећница је вечерас освијетљена бојама националне заставе санџачких Бошњака у знак солидарности и подршке Санџаку који се посљедњих дана суочава са великим изазовима усљед епидемије коронавируса.

Овим чином град и грађани Сарајева шаљу поруку подршке и поштовања свима који се боре за здравље и животе грађана Санџака.

Велики и изненадни пораст заражених и оних којима треба медицинска помоћ оптеретили су постојеће медицинске капацитете у Санџаку као и друге службе које пружају помоћ становништву. У многим градовима Санџака недостаје љекара и здравствених радника, медицинске опреме, заштитне опреме, лијекова као и другог материјала.

“Бошњаци Санџака су вијековима били дио бошњачког националног бића, а њихова борба и допринос независности Босне и Херцеговине су добро познати и уткани у свијест свих Босанаца и Херцеговаца. Као што грађани Санџака имају посебну емоцију према Сарајеву, тако и грађани главног града Босне и Херцеговине не заборављају Санџак у овим тешким тренуцима”, рекао је градоначелник Абдулах Скака.