Влада Кантона Сарајево донијела је данас закључак о исплати стимулација радницима који су били ангажирани у Ковид одјељењима Клиничког центра Универзитета у Сарајеву, ЈУ Опћа болница ”Прим. др. Абдулах Накаш” и ЈУ Дом здравља КС, у периоду од 01. јануара до 31. марта ове године.

“Цијенећи напоре које су радници уложили у борби против пандемије вируса КОВИД-19, Влада је остварила усмену и писану кореспонденцију са руководством здравствених установа, те су прибављени спискови запослених који су у посљедњем валу пандемије вируса били ангажирани у Ковид одјељењима”, саопћено је из Службе за протокол и пресс КС.

Исплата стимулација ће се извршити на основу спискова ангажираних упосленика, достављених из тих здравствених установа, а који садрже и број сати проведених на пословима за сваког упосленика.

Милион КМ за стимулације радницима је осигуран кроз Финансијски план ЗЗО-а, а милион КМ кроз буџетске прерасподјеле, са позиција свих кантоналних министарства, на које је данас дала сагласност Влада КС.

Како је најављено, исплата стимулација слиједи у наредних неколико дана.