Премијер Кантона Сарајево Марио Ненадић и вршитељица дужности министрице здравства КС Јасна Агић одржали су данас састанак са шефом Програма за локални развој УНДП-ја за Босну и Херцеговину Едисом Арифагићем, а разговарали су о наставку сарадње на реализацији пројеката из области здравства које заједнички имплементирају Влада КС и УНДП.

Ненадић је захвалио УНДП-у на изузетној подршци у осигурању неопходних услова за јачање капацитета јавног здравства и институција за пружање здравствених услуга у борби против Ковид-19.

Дискутовало се и о реализацији закључака Скупштине и Владе КС и Кризног штаба МЗ КС везаним за епидемиолошку ситуацију и мјере које је у овим околностима потребно подузети.

“Уважавајући чињеницу да Влада КС и УНДП имају потписан међусобни споразум, као што га ова међународна организација има и са Заводом здравственог осигурања КС, данас смо договорили наше наредне заједничке кораке. Разговарали смо о рјешењима за успоставу изолаторија, затим о набавци неопходни РТГ апарата и неопходних санитетских возила за домове здравља, као и о наставку пројекта набавке заштитне и медицинске опреме за јавно-здравствене установе у КС”, изјавио је Ненадић, те додао да је данас посебно анализирана динамика адаптације и успостављања изолаторија у гарнизонској амбуланти у Опћој болници „Прим.др. Абдулах Накаш“.

Договорене су и врло конкретне мјере, међу којима ће дио њих бити предложене на сутрашњој сједници Кризног штаба и Владе КС, с циљем што скоријег рјешавања питања јачања просторних и смјештајних капацитета, превоза, као и осигурање додатног броја тестирања грађана Кантона Сарајево на Ковид-19, саопћено је из Службе за протокол и пресс Кантона Сарајево.