Влада Кантона Сарајево утврдила је данас Приједлог закона о допунама Закона о ублажавању негативних економских посљедица и уштедама у Кантону Сарајево, такозваног “Корона закона”, те га је упутила на разматрање Скупштини КС, уз приједлог да се донесе по хитном поступку.

Тим законом се, између осталог, прописују увјети и начин помоћи привредним субјектима у Кантону Сарајево погођеним коронавирусом.

Допуном Закона утврђује се да ће Влада КС осигурати финансирање цијеле или дијела минималне мјесечне нето плаће на нивоу Федерације Босне и Херцеговине за јуни и јули 2020. године у дјелатностима којима је рад знатно отежан, због посљедица узрокованих пандемијом коронавируса.

Такођер је одређено да ће Влада, на приједлог Министарства привреде КС, најкасније у року од десет дана од дана ступања на снагу тог закона донијети посебан акт, односно критерије о поступку финансирања.

Допунама се утврђује и да ће Влада у року од седам дана од дана ступања на снагу овог закона донијети измјене и допуне програма краткорочних и средњорочних мјера од значаја за ублажавање негативних економских посљедица на привреду у Кантону Сарајево изазваних коронавирусом.

Министар финансија КС Јасмин Халебић казао је да су за провођење предложених допуна Закона о ублажавању негативних економских посљедица и уштедама у Кантону Сарајево осигурана финансијска средства у буџету КС за 2020. годину, саопћено је из Службе за протокол и пресс КС.