На приједлог Министарства привреде Влада Кантона Сарајево донијела је Одлуку о додјели грант средстава за 25 младих особа у износу од 448.000 КМ у оквиру програма “Подршка младима за покретање старт уп субјеката”.

“Додатних девет апликаната је задовољило критерије прве фазе Јавног позива и прошли су обуку за покретање старт уп субјеката. Међутим, нису изабрани као корисници потицајних грант средстава по предметном Јавном позиву, због незадовољавања основних критерија у ИИ фази овог јавног позива или због недовољног броја остварених бодова, односно зато што њихов коначни бизнис план није урађен према економским стандардима”, наводи се у саопштењу Владе КС.

Влада је донијела и Одлуку о утврђивању листе обртника-занатлија и износа потицајних средстава по основу програма “Едукација младих за обртничка-занатска занимања и запошљавање” у Кантону Сарајево за 2020. годину.

Петнаест обртничких-занатлијских радњи, различитих дјелатности, остварило је право на додјелу средства у укупном износу од 151.800 КМ, за едукацију и запошљавање младих у трајању од најмање годину дана.

Из Вијећа младих КС су поздравили ове активности Владе и ресорног министарства, наглашавајући да је реализацијом ових пројеката испоштован договор Владе и овог вијећа.