Влада Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) огласила се саопћењем у којем демантује медијске наводе да је премијер тог кантона Невенко Херцег најавио могућност затварања ХНК.

Из Одјела за односе с јавношћу Владе ХНК је саопћено да је у појединим медијима данас објављена “искривљена” информација о томе како је предсједник кантоналне владе Невенко Херцег најавио “могућност затварања ХНК”, те како је коментирао да “у Херцеговину на луде проводе викендима долазе и из Хрватске”.

“Након јучерашњег чина потписивања Колективног уговора између Владе ХНК и Синдиката полиције ХНК, односно након конференције за новинаре која је потом услиједила, данас се у дијелу медија појавила искривљена информација на коју, с циљем истинитог информирања јавности, реагирамо. Дио медија данас је објавио вијест да је Невенко Херцег, предсједник Владе ХНК, најавио могућност затварања кантона и да је коментирао како у Херцеговину на луде проводе викендима долазе и из Хрватске. Нити једна од наведених тврдњи није тачна. Односно, одговарајући на конкретан новинарски упит о стању с пандемијом коронавируса у ХНК, предсједник Херцег нити једном ријечју није споменуо могућност затварања кантона, нити је говорио о доласцима посјетитеља из других средина у ХНК”, каже се у саопћењу.

Како се даље наводи, с обзиром да су јучерашњој конференцији за медији присуствовале бројне новинарске екипе, те су изјаве Херцега документоване аудио и видео записима, лако је провјерљива истинитост навода из службене реакције Одјела за односе с јавношћу Владе ХНК.

“Овим путом још једном апелирамо на колеге новинаре да преношењу изјава приступају с опрезом и максималном прецизношћу како бисмо убудуће избјегли сличне неспоразуме који могу изазвати нелагоду и узнемиреност заинтересиране јавности”, саопћено је из Одјела за односе с јавношћу Владе ХНК.