Влада Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) на данашњој сједници још је једанпут размотрила све до сада подузете активности у свези захтјева Независног синдиката запосленика СКБ Мостар, те задужила ресорно Министарство да изнова позове споменути синдикат да, поштујући прописану процедуру, именује преговарачки тим и прихвати Протокол о преговарању, како би, у духу дијалога и компромиса, започели преговоре с циљем изналажења најбољих и одрживих рјешења.

Влада је на сједници усвојила Закључак о усклађивању расхода с приходима за раздобље од 1. до 30. студеног 2020. године и Оперативни план за студени 2020. године.

Такођер, усвојено је Извјешће о извршењу прорачуна ХНК и Извјешће о извршавању Текуће причуве за раздобље од 1. сијечња до 30. рујна 2020. године, приопћено је из Владе.

Влада је разматрала Измјене и допуне Прорачуна за 2020. годину, као и Нацрт прорачуна ХНК и Нацрт закона о извршењу прорачуна за 2021. годину, о којима је постигнута висока разина усуглашености, те се усвајање тих најзначајних финанцијских докумената очекује почетком сљедећега тједна, наводи се у приопћењу.