Федерална влада је дала сагласност на Споразум о међусобним правима и обавезама Владе Кантона Сарајево и Владе ФБиХ за набавку вакцина с Руским фондом директних инвестиција, те за његово потписивање овластила премијера ФБиХ.

Влада ФБиХ је прихватила информацију премијера ФБиХ о састанку одржаном 13. априла ове године на иницијативу премијера Владе Кантона Сарајево, на којем је, између осталог, разговарано о набавци и испоруци вакцина у Босни и Херцеговини, за потребе грађана Федерације БиХ и Кантона Сарајево.

Федерална влада је дала сагласност на Споразум о међусобним правима и обавезама Владе КС и Владе ФБиХ у имплементацији уговора за набавку вакцина с Руским фондом директних инвестиција, те за његово потписивање овластила премијера ФБиХ.

Обзиром на то да би позиција самосталног преговарача довела Кантон Сарајево у неповољан положај код произвођача у односу на преговараче који захтјевају већу количину вакцина, што би се директно одразило на висину цијене по дози и вријеме чекања на испоруку, кантонални премијер је исказао интерес и молбу да с Владом ФБиХ заједно учествују у овим активностима.

Имајући у виду да је апсолутно опредијељена за сарадњу са свима који подузимају активности на набавци вакцина, с циљем што брже и ефикасније набавке, Влада ФБиХ је прихватила овакав приједлог, саопћено је из Уреда Владе ФБиХ за односе с јавношћу.