Једно од најпознатијих купалишта и излетишта у Херцеговини, Оаза у камену, како популарно зову водопад Кравица, посљедњих дана и седмица оживљава и поново привлачи све већи број посјетилаца из наше земље, окружења, али и Европе. Кравице је посјетила и наша мостарска екипа.

По реду за куповину улазница да се закључити да се на Кравице враћа све већи број туриста. Примјерице, до данашњег дана Кравице је посјетило готово једнак број као протекле цијеле године.

АНТЕ ИЛИЋ, ЈП “Паркови”, Љубушки

„Имамо за разлику од прошле сезоне доста посјетитеља из страних земаља, из иноземства уз наше посјетитеље из регије, Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе. Сезона је кренула мало интензивније већ мјесец дана“.

Годишњица Указања Госпе протеклога мјесеца додатно је привукла велики број, посебице, иноземних гостију. Кравице су углавном једнодневна излетишна дестинација. Угоднија температура због воде, уникатни слапови и крајолик опћенито, уређене плаже и ресторани примамит ће и младо и старо. А приступачне цијене привлаче и домаће умировљенике.

ХЕДИЈА, Кладањ

„Јесте топло али пошто је и код нас у Кладњу у шуми топло онда је овдје и за очекивати да је топлије“.

ПЕТРА, Брно, Чешка Република

„Невјеројатно је овдје. Вријеме је одлично за купање. Вода је веома освјежавајућа. Јако ми се свиђа овдје. Природа је прелијепа, храна је одлична, веома сам задовољна“.

Једно од омиљенијих херцеговачких излетишта и купалишта твори ријека Требижат која пада с видине од 28 метара, творећи природни амфитеатар 120 метара широк. Уз 2300 сунчаних сати годишње, и уникатну природну љепоту, шансе да се не одморите и не уживате на Кравици равне су нули.