Због повремено јаких пљускова и воде која се задржава на коловозу, успорено је саобраћање на већини путева у БИХ. Повећана је опасност од одрона на дионицама које воде кроз усјеке.

Издвајамо путне правце: Сарајево-Фоча, Коњиц-Мостар, Јајце-Бања Лука, Бугојно-Нови Травник, Рогатица-Вишеград и Турбе-Карановац. Возаче упозоравамо и на мјестимично јаке ударе вјетра. Апелујемо на возаче да на свим путним правцима возе максимално опрезно и да вожњу прилагоде увјетима на путу.

У току су радови у тунелу Црнаја на дионици Коњиц-Јабланица, гдје се саобраћа једном траком наизмјенично уз регулацију семафорима. У ноћним сатима (23-04:30 сати) саобраћај се на овој дионици обуставља.

Због бројних одрона и опасности од клизишта на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док теретна не могу проћи.

Саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен (Прозор-Јабланица). Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се теретна возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

На граничним прелазима нема дужих задржавања, наводе из БИХАМК-а.