На дионицама у вишим планинским предјелима овог јутра могући су наиласци на заснијежен коловоз. Због ниских температура упозоравамо и на могућу поледицу, посебно у вишим предјелима, као и на мостовима и прилазима тунелима. Возачима савјетујемо опрезнију вожњу, прилагођену тренутним условима и стању на путевима.

На дионици Прозор-Јабланица саобраћај је због радова обустављен у тунелу Јасен. Путничка и мања теретна возила саобраћају обилазницом око тунела, док се возила преко 7,5 тона (са изузетком аутобуса) усмјеравају на алтернативне правце: Мостар-Широки Бријег-Посушје-Томиславград-Купрес-Бугојно и Мостар-Сарајево-Бусовача-Нови Травник-Бугојно.

Због извођења радова, саобраћај се од понедјељка од 08 сати до петка до 16 сати обуставља и у тунелу Драгорај на дионици Кључ-Мркоњић Град. За вријеме обуставе саобраћај је преусмјерен на обилазницу у непосредној близини тунела.

Због радова на мосту преко ријеке Дрине у Горажду (Р-448) саобраћај је обустављен и преусмјерен на алтернативне правце.

Спорије саобраћање због извођења радова могуће је на дионицама: Витез-Травник (Нова Била), Олово-Кладањ (Оловске Луке), Витез-Травник (Била), Пелагићево-Сребреник-Шићки Брод, Маглај-Добој (Мравићи и раскрсница на улазу у Маглај), Ливно-Каменско и Шешлије-Модрича.

На магистралном путу Немила-тунел Врандук, због извођења радова на градилишту аутопута, обуставља се саобраћај у ноћним сатима (од 00:30 до 05 сати). За вријеме обуставе путничка возила користе локалну обилазницу, док возила преко 7,5 тона користе алтернативне правце Добој-Шићки Брод-Сарајево и Жепче-Завидовићи-Олово-Сарајево.

Сваког радног дана од 23 до 08 сати на релацији Дољани-Житомислићи-Буна-Драчевице-Подвележје, креће се вангабаритни превоз. Возаче који у наведеном периоду користе ову релацију молимо за опрез и поштивање упута овлаштених лица из пратње.

На граничним прелазима задржавања за сада нису дужа од 30 минута.

Подсјећамо да на граничном прелазу Хум није дозвољен улазак у Црну Гору, док је на граничном прелазу Метаљка улазак у Црну Гору могућ од 07 до 19 сати. Гранични прелаз Делеуша затворен је због радова.